K9 Praktijkspeuren

Geef je hond een droombaan!

Opleiding Instructeur Praktijkspeuren

Sommige handlers raken helemaal verzot op praktijkspeuren en staan te popelen om andere speurteams les te geven.

In deze individuele opleiding krijgt u goed onderbouwd les in alle facetten die bij het organiseren, voorbereiden, observeren, instrueren en evalueren van de speurlessen te maken hebben. De instructeurs opleiding omvat 6 lesdagen en wordt daarna afgesloten met een examendag en kost 1995 euro. Het certificaat wordt alleen afgegeven als alle onderdelen succesvol afgesloten worden.

Gedurende de cursus dient u naast zelfstudie ook regelmatig met u eigen hond te trainen en na elke lesdag lesverslagen te maken.

Na deze cursus kunt u goed onderbouwd en met gedegen kennis les geven in de beginselen van het praktijkspeuren. Het vergt veel ervaring om een gedegen instructeur te worden, welke alleen verkregen kan worden door veel "vlieguren" te maken.

Programma

Elke 2 weken komt u met eigen hond naar de speurlocatie, waarmee u AM & PM een speurles volgt en de hond tussendoor in uw auto laat en de gelegenheid krijgt om de hond uit te laten. Gezamenlijk genieten we van onze zelf meegebrachte lunch.

Gedurende de 6 lesdagen, zal naast de nodige theorie de verworven kennis daadwerkelijk in de praktijk gebracht worden tijdens het observeren, instrueren en evalueren van beginnende speurteams. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van een theorieboek, templates voor voorbereiding & verslagen, portofoons en GPS-systemen.

De 7e dag wordt het examen afgenomen op 5 onderdelen:

  1. Speuren met eigen hond basis niveau (20' oud, 1100m, voorwerpen)
  2. Voorbereiden & geven speurles (techniek en praktijk)
  3. Observeren
  4. Theorie
  5. Verslagen van eigen en gegeven speurles