K9 Praktijkspeuren

Geef je hond een droombaan!

De speurles

De speurles is individueel en duurt 1 uur. We verzamelen op een speurlocatie in de Kempen. Vaak beginnen we met het trainen van de speurtechniek van baas & hond door korte spoortjes uit te werken in een weide. Hierna is het tijd voor de echte praktijk. Door het volgen van een geurspoor kan de hond verloren voorwerpen traceren en de vermiste persoon lokaliseren. Altijd leuk als u iemand anders dan de instructeur meeneemt om op te sporen. Hierbij maken we gebruik van portofoons om met elkaar in contact te blijven. We sluiten altijd af met een succesvol spoor.


Uitrusting baas

Tijdens de les is de hond altijd aangelijnd aan een speurlijn van 6 á 10 meter (te leen tijdens 1e les). We lopen in weer & wind over paden in de natuur. Stevige wandelschoenen en regenkleding kunnen nodig zijn. De bek van de hond moet regelmatig gesmeerd worden met water en uw hond wil natuurlijk graag beloond worden met een voertje of speeltje. 

Uitrusting hond

Vanaf 8 weken kan elke hond leren speuren en vanaf 3 maanden kan al een verrassend spoor gevolgd worden en wel tot op hoge leeftijd. De hond beleeft namelijk de wereld met zijn neus. Zijn jachtdrift is sterker met een halfvolle maag. Met een halsband kan gespeurd worden, maar de hond heeft meer vrijheid met een tuig. Laat uw hond 15 minuten voor de speurles even uit. 

Proberen?

Niveau's

Het speurteam kiest in overleg met de instructeur de gewenste speurles intensiviteit: